Obnova in zaščita lesenih in kovinskih površin

Lesene in kovinske površine lahko zaradi vremenskih vplivov začnejo propadati zelo hitro. Za njihov obstoj je potrebno redno vzdrževanje, njihovo življenjsko dobo pa lahko podaljšamo le s pravilnimi postopki in pravo vrsto materialov.

Primer zaščite kovinske ograje

Kovinsko ograjo za postopek barvanja najprej temeljito pripravimo. Površine obrusimo, nedostopne dele pa očistimo s peskanjem. Rjo in stare nanose barve s slabim oprijemom odstranimo iz površin, da preprečimo luščenje novih nanosov barve. Površine po brušenju zaščitimo s temeljnim antikorozijskim premazom, ki ščiti pred nastajanjem korozije in omogoča maksimalni oprijem barve na podlagi. Po pripravi in zaščiti kovinske ograje sledi končno barvanje površin.

Postopek obnove lesenih vrat

Poškodovana in dotrajana lesena vrata temeljito obrusimo in jim s kitanjem popravimo poškodbe. Po pripravi sledi temeljno barvanje z maksimalnim oprijemom in nato še nanos barve v dveh slojih. Po želji stranke se lahko vrata dodatno zaščiti z voskanjem, ki omogoča hitrejše odtekanje vode in s tem še podaljša življenjsko dobo vrat.